„Mai 1986. Dinti inclestati, priviri incruntate si gemete stinse. Picioare incordate imping pedalele in mod mecanic. Mainile ude sunt stranse pe ghidon. Drumul e prost plin de gropi si balti. Pe o ploaie torentiala, un pluton de ciclisti intra in comuna Valea lui Mihai, venind de la Marghita. Este ziua a treia din Turul Ciclist al Bihorului, una din cele mai grele etape. Nimic nu poate strivi insa ambitia sportivilor care participa la cursa. Trec linia se sosire si se adapostesc repede. Acum vor doar odihna. A doua zi dimineata vor urca din nou in sa, spre Oradea, unde este linia de finish. Este ultimul Tur Ciclist al Bihorului, concursului urmand sa fie suspendat in anul urmator..”

„Septembrie 2015. Dorinta, pasiune, prieteni. Radem, glumim, depanam amintiri. Se naste o idee.. ce-ar fi daca? oare ar fi posibil? sa incercam? Da. Reinviem Turul Ciclist al Bihorului.Plecam acasa. A doua zi dimineata incepem sa punem pe hartie si incepem pregatirile pentru una dintre cele mai grele provocari. ”

„Mai 2016. Dupa exact 30 de ani, Turul Ciclist al Bihorului renaste cu un suflu nou, aliniat vremurilor de azi. Din dorinta de a face ceva mai bun si pentru a sustine ciclismul bihorean.”